Aplicația Truck Parking Europe premiată la IAA Hanovra 2014

Aplicatia Truck Parking Europe

În cadrul celei de-a 65-a ediții a IAA Hanovra 2014, aplicația Truck Parking Europe dezvoltată de PTV Group a câștigat la categoria telematică premiul „Best Innovation”.

După ce a crescut lista la peste 15.000 de locuri de parcare înregistrate de-a lungul principalelor rute de trafic din Europa, aplicația Truck Parking Europe a devenit cea mai mare platformă gratuită cu parcări pentru camioane, cu o multime de caracteristici și informații cu privire la disponibilitatea lor. Numărul mare în continuă creștere de utilizatori a fost contextul pentru care Truck Parking Europa a câștigat premiul pentru cea mai bună inovație. Aplicația a fost descărcată de peste 22.500 de utilizatori care au adăugat aproximativ 5.000 de parcări noi fapt ce dovedește utilitatea practică a acestei aplicații.

Aplicația Truck Parking Europe premiată la IAA Hanovra 2014

Câștigătorii, în ciuda ratelor de participare record
Constantin Lutz, Vice Președinte de Logistică, Vânzări și Marketing al Grupul PTV, a vorbit la eveniment, fiind încântat de triumful aplicației. „Suntem foarte mândri că am câștigat anul acesta premiul pentru telematică. Am reușit să combinăm inovația cu practica într-o singură aplicație, prin crearea unei soluții ușor de utilizat pentru binecunoscuta problema a locurilor de parcare pentru camioane insuficiente. Cea mai bună dovadă în acest sens este comunitatea de utilizatori în continuă creștere”. Premiul pentru telematică a fost prezentat de grupul media Telematik-Markt.de, în parteneriat cu VDA (Asociația germană a industriei de automobile) și Ministerul Saxoniei Inferioare.

Primul pe piață
Aplicația a fost lansată de PTV Group în noiembrie 2013, fiind prima de acest fel disponibilă pe piața dispozitivelor cu iOS fiind în prezent disponibilă și pentru dispozitivele Android prin Google Play. Așa cum anunțam la momentul lansării sale pe piață, aplicația permite șoferilor pe lângă căutarea unei parcări să o și voteze din punct de vedere al calității sau pot adăuga noi parcări ori face corectură de informații la cele existente. Creșterea continuă a bazei de date cu parcări arată un interes crescut din partea utilizatorilor de a avea o bază curentă cât mai actuală și reală. Aplicația reduce substanțial povara căutării unui loc de parcare pe drumurile principale. „Dorim să oferim șoferilor o soluție reală în activitatea lor curentă de conducere și repaus în zone adecvate”. Cu ajutorul aplicației șoferii de camion pot oferi informații detaliate cu privire la locurile de parcare, pot recomanda locuri de parcare care sunt bine luminate sau monitorizate ori aflate în zonele aflate sub supraveghere, cum ar fi perimetrul fabricilor. De asemenea, pot recomanda evitarea unor parcări care nu prezintă siguranță sau încredere. Aplicația afișeaza locuri de parcare în funcție de ruta pe care utilizatorul se află.

Funcția „starea de disponibilitate”
Conducătorii auto pot actualiza starea de disponibilitate a locurilor de parcare în orice moment. În cazul în care există disponibilitate pentru o zonă de parcare, aceasta va fi afișată ca verde pentru „parcare oficial are locuri”, de culoare galbenă pentru „parcarea oficial este plin” sau roșu pentru „parcarea este supraaglomerat”. Pictograma va dispărea în funcție de cât de mult timp în urmă a fost dat actualizarea, iar starea este eliminat după un maxim de trei ore. Membrii activi ai comunități, primesc stimulente cum ar fi tichete cadou, de exemplu.

Follow #infotrucker