Economic

Aquila a înregistrat un profit net de 64 milioane lei la finalul Q3

Aquila a înregistrat un profit net de 64 milioane lei la finalul trimestrului trei, în creștere cu 47% (20 milioane lei) față de rezultatul înregistrat în trimestrul al treilea al anului trecut.

Achiziția companiei Trigor, din prima jumătate a anului 2021, a contribuit cu 2,6 milioane de lei la profitabilitatea Aquila, conform rezultatelor financiare consolidate.

Veniturile Aquila au înregistrat și ele o creștere consistentă în trimestrul al treilea al anului și au atins 1,543 miliarde de lei, cu un avans de aproximativ 164 milioane de lei față de perioada ianuarie-septembrie din 2021.

Principalele motoare ale evoluției sunt reprezentate de creșterea veniturilor din activitatea de distribuție și achiziția Trigor, ce a avut un impact de 36 milioane de lei, în același interval.

VEZI ȘI: Acord privind creșterile salariale în transportul rutier de mărfuri, în Franța

„Continuăm evoluția pozitivă, cu un nou trimestru de creștere și marje îmbunătățite, deși  activăm, în continuare, într-un context imprevizibil al pieței, cu influențe macroeconomice și geopolitice care aduc accente de instabilitate. Veniturile din distribuție au avut un avans de 12% în primele nouă luni, determinat în principal de creșterea organică a acestei linii de business. Canalele Horeca și GasStation au înregistrat creșteri substanțiale, de 32%, respectiv 14%, iar consolidarea Trigor a contribuit cu un plus de 3%. Veniturile din servicii complementare de logistică și de transport au crescut cu 3%, respectiv 16%, odată cu alinierea tarifelor la contextul pieței”, declară Cătălin Vasile, CEO Aquila.

Marja brută din vânzarea mărfurilor a crescut cu aproximativ 59 milioane de lei, cu un avans de două puncte procentuale, în comparație cu rezultatul din septembrie 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button