Tehnologie

Motor Scania de 16 litri care funcționează cu biodiesel produs din deșeuri de plastic

Scania a produs un motor de 16 litri pentru o serie de teste care se desfășoară în Australia și care funcționează cu biodiesel produs din deșeuri de plastic, anvelope vechi și deșeuri provenite din agricultură.

Scopul acestui test constă în verificarea unei posibile dezvoltări a acestui motor cu biodiesel la nivel comercial.

Motor Scania de 16 litri care funcționează cu biodiesel produs din deșeuri de plastic

Proiectul se va desfășura în următoarele 12-18 luni alături de compania Southern Oil care deține uzina Advanced Biofuels Pilot. Scopul acestor teste este unul singur: să demonstreze că biodieselul produs din deșeuri de plastic poate performa la același nivel cu motoriza derivată din petrol.

VEZI ȘI: Noua generație de camioane Scania poate fi echipată cu airbag-uri laterale tip contină

Motorul de 16 litri produs de Scania are o configurație în V8 și va fi utilizat la performanțe maxime pentru a putea verifica emisiile de carbon, performanțele, răsunsul, eficiența și viitoarele costuri de întreținere.

Southern Oil este furnizor de lubrifianți, iar compania deține o uzină pentru dubla tratare a deșeurilor din ulei astfel încât să elimine toate impuritățile, iar noul produs să poată fi reutilizat.

Dar pentru ca testele să se desfășoare în condiții optime, compania va trebui să producă aproximativ un milion de litri de biodiesel, iar o parte din această cantitate va fi utilizată în testele de laborator.

Din aceeași categorie...

Back to top button