Transport 4.0

RIO și ZF își extind parteneriatul

RIO și ZF, prin marca sa Transics, își vor extinde colaborarea în acest an. Grație noilor interfețe și a schimbului de date îmbunătățit dintre soluțiile bazate pe cloud ale celor două companii, clienții pot decide singuri originea datelor de transport.

Acest lucru aduce un avantaj în special pentru operatorii de flote mixte, care utilizează software și hardware de la ambele companii. Pe termen lung, clienții vor putea utiliza portalurile RIO sau Transics, indiferent dacă vehiculul este echipat cu RIO box sau un dispozitiv hardware Transics.

RIO și ZF își extind parteneriatul

Un total de peste 300.000 de vehicule pot beneficia de compatibilitatea îmbunătățită dintre cei doi parteneri. Avantajul major este economia de timp, deoarece camioanele nu mai trebuie să se oprească pentru montarea unui nou dispozitiv. Cooperarea mai strânsă dintre RIO și Transics va permite proprietarilor de flote să aibă o perspectivă completă asupra vehiculelor cu ajutorul platformei TX-CONNECT de la Transics.

Clienții Transics vor avea opțiunea de a-și înregistra flotele cu RIO gratuit, pentru a avea acces la acea gamă de produse. În plus, produsele sunt accesibile și expeditorilor care operează în platforma RIO. Creșterea transparenței înseamnă că se pot oferi servicii mai bune partenerilor logistici, consolidând competitivitatea flotelor de camioane.

VEZI ȘI: Companiile din România fac 32% dintre operațiunile de cabotaj din Spania

”Cu oferta proprie și cea a partenerului, RIO devine un hub pentru o mai bună funcționare a ecosistemului de transport, deschis la cooperare cu competitori și parteneri. În acest context, schimbul de date reciproc cu Transics este un bun exemplu pentru gradul de cooperare necesar astăzi în industrie”, spune Jan Kaumanns, CEO al RIO.

”Multe companii de transport lucrează cu flote mixte, în care camioanele MAN sunt echipate cu RIO box și alte camioane cu soluții de conectivitate Transics. Acestor clienți le permitem acum vizualizarea datelor întregii flote într-o singură interfață, pentru optimizarea costurilor de operare”, a spus și Peter Bal, șeful departamentului de Servicii Digitale al diviziei ZF de sisteme de control pentru vehicule comerciale.

Prima companie care va beneficia de acest parteneriat dintre RIO și ZF este compania franceză de logistică Jacky Perrenot.

Din aceeași categorie...

Back to top button