LegislatieȘtiri

OFICIAL! Franța a votat și ea legea ce interzice pauza de odihnă săptămânală în camion

După ce pe 21 iunie în Belgia intra în vigoare legea ce interzice pauza de odihnă săptămânală în camion, a venit și rândul ca Franța să adopte aceeași lege, plus alte câteva amendamente.

Adunarea Națională a Franței a adoptat legea împotriva concurenței neloiale sociale, care include, de asemenea, măsuri pentru transportul rutier: se vor aplica sancțiuni foarte mari pentru companiile de transport a căror șoferi îsi efectuează pauza de odihnă săptămânală în cabină și nu într-un spațiu special amenajat (apartament sau cameră de hotel) precum și extinderea limitelor de cabotaj pentru vehiculele sub 3,5 tone. Noua lege trecută mai întâi prin Parlamentul francez și validată de Adunarea Națională este considerată un pas important de contracarare așanumitul dumping social, și anume utilizarea de personal considerat „low-cost” din străinătate în principal din țările Europei de Est.

Pe lângă combaterea concurenței neloiale sociale, noua lege este și un răspuns ferm dat cabotajului, acesta descurajând forme neregulate de cabotaj rutier. De asemenea, ca parte a cabotajului, noua lege franceză extinde limitele la trei transportului pentru fiecare drum internațional efectuat pentru vehicule cu o greutate totală mai mică de 3,5 tone.

Măsura prevede o pedeapsă de până la 30.ooo de euro și un an de închisoare pentru companiile care organizeaza transportul prin solicitarea șoferului să-și petreacă pauza de odihnă săptămânală în cabină iar acest lucru se aplică și companiilor străine.

Standardul se referă la stocate în conformitate cu articolul 4 din Regulamentul CE 561/2006. Acum se pune problema de control și, în special, modul în care să dovedească faptul că șoferul a petrecut de fapt timpul de odihnă în camion. Cel mai probabil, controalele vor fi efectuate inopinat în parcările franceze de către poliție și autoritatea care verifică timpii de conducere și repaus înregistrați pe cardul tahograf.

Din aceeași categorie...

Back to top button