Utilitare ușoare

Speed Delivery Door, o nouă ușă laterală pe Mercedes-Benz Sprinter

Începând din această lună, utilitara mare Mercedes-Benz Sprinter poate fi comandată cu noile motoare diesel de 2 litri, dar și cu noua ușa laterală Speed Delivery Door, dezvoltată special pentru operațiunile de curierat.

Pe lângă plusul de confort la condus, noua versiunea Sprinter va câștiga și în ergonomie și siguranță datorită noii uși Speed Delivery Door, care poate fi comandată din fabrică.

Speed Delivery Door, o nouă ușă laterală pe Mercedes-Benz Sprinter

Ușa laterală dezvoltată special pentru operațiunile de curierat este situată pe partea pasagerului. Față de ușa clasică glisantă dintr-o singură bucată, noua ușă este formată din două secțiuni și are un mecanism de deschidere rotativă, ca la autobuze.

O barieră ușoară detectează șoferul imediat ce acesta părăsește scaunul și intră în compartimentul de marfă. În acel moment, Speed Delivery Door se descuie și deschide automat.

Sistemul economisește timp și reduce efortul șoferului, care poate părăsi vehiculul fără ajutorul mâinilor, ocupate de obicei cu coletele. Ușile se închid imediat după ce șoferul coboară, iar opțional se poate achiziționa și un mecanism de încuiere automată.

Un alt avantaj al noii uși este faptul că este transparentă din interior. Astfel, șoferii pot vedea trotuarul înainte de a coborî din vehicul. În acest fel, riscul de coliziune cu trecătorii, dar mai ales cu bicicliștii, este mult redus.

VEZI ȘI: Noul Mercedes-Benz Citan, informații și fotografii oficiale

Începând din luna septembrie 2021, Sprinter poate fi comandată cu noul motor diesel OM 654 de 2 litri, introdus în premieră pe autoturismele Mercedes. Disponibil în patru versiuni de putere, noile motoare pot fi cuplate cu cutii de viteze manuale cu 6 rapoarte sau cu transmisia automată 9G-TRONIC.

O altă noutate pentru Mercedes Sprinter este sistemul de tracțiune integrală Torque-on-demand (cuplu la cerere). Noul Sprinter 4×4 va fi disponibil cu motor OM 654 de 190 CP și transmisia automată 9G-TRONIC, în versiuni de până la 5,5 tone.

Din aceeași categorie...

Back to top button