Sustenabilitate

ABB și Shell vor lansa o rețea de stații de încărcare rapide în Germania

ABB E-mobility și Shell a anunțat planurile de a lansa prima rețea națională din Germania de stații rapide de încărcare Terra 360 pentru vehicule electrice.

Cu peste 200 de stații Terra 360 instalate în Germania în următoarele 12 luni, ABB E-mobility și Shell vor asigura o mai mare disponibilitate și o viteză de încărcare mai mare pentru peste 1,7 milioane de șoferi de mașini electrice din Germania.

ABB și Shell vor lansa o rețea de stații de încărcare rapide în Germania

”Pentru șoferii care fac călătorii lungi, încărcarea rapidă este esențială și fiecare minut de așteptare poate face o mare diferență. Pentru proprietarii de flote, viteza de încărcare este importantă pentru disponibilitatea vehiculelor. De aceea, împreună cu ABB, suntem încântați să lansăm prima rețea din Germania, iar în curând și în alte piețe”, a declarat István Kapitány, vicepreședinte al Shell Mobility.

Rețeaua de stații Terra 360 va fi alimentată 100% cu energie din surse regenerabile. Stația este disponibilă în numeroase configurații, putând încărca mai multe vehicule în același timp. Puterea maximă este de 360 kW.

VEZI ȘI: Viitorul camion electric MAN va putea parcurge zilnic până la 800 km

ABB E-mobility a semnat recent un acord cadru global cu Shell pentru livrarea de stații de încărcare de curent alternativ și curent continuu. Portofoliul ABB merge de la wallbox-uri de curent alternativ pentru utilizare casnică, instalații pentru birouri și centre comerciale până la stația  Terra 360, ideală pentru aplicații de mare capacitate.

Din aceeași categorie...

Back to top button