Controale în bloc pentru eficientizarea traficului la granița dintre Austria și Germania

Controale în bloc pentru eficientizarea traficului la granița dintre Austria și Germania
Autoritățile din Tirol au anunțat că vor efectua mai multe controale în bloc în zona Kufstein Nord, cu scopul de a debloca traficul de tranzit la granița cu Germania.

De cealaltă parte a graniței, autoritățile germane vor înăspri controalele pe autostrăzile din interiorul țării.

Controale în bloc pentru eficientizarea traficului la granița dintre Austria și Germania

Germania și Austria au prezentat măsuri pentru a optimiza controlul  camioanelor la frontieră sau aflate în tranzit, scrie eurotransport.de.

În Germania, acest lucru se întâmplă în contextul controalelor controversate la frontieră, care, în unele cazuri, au provocat întârzieri îndelungate în Austria. Ministrul transporturilor german a anunțat acum extinderea a două posturi de control pe A8 la Walserberg și pe A3 la Pocking.

Și Austria încearcă să optimizeze traficul de camioane în zona Alpilor, una sensibilă și foarte importantă pentru această țară.

Una dintre măsuri, nu foarte populară în Germania, este controlul în bloc pe câte un sens de mers și eficientizarea trecerii de punctele de control din Austria.

Astfel de controale vor avea loc pe tot parcursul acestei săptămâni, ceea ce nemulțumește autoritățile din Germania care consideră că astfel de controale și manipulări ale traficului duc la blocaje pe autostrăzile din Germania.

VEZI ȘI: ASFINAG investește 115 milioane în infrastructura din zona Tirol

Autoritățile din Tirol spune că au luat aceste măsuri în această perioadă pentru că urmează un weekend cu sărbători legale și este un aflux mare de turiști pe autostrăzi, iar aceștia nu trebuie să fie  cât mai puțin de camioanele care efectuează transport rutier de mărfuri.

De asemenea, autoritățile austriece au accentuat din nou că vor ridica din nou problema traficului de tranzit în Parlamentul European și că vor încerca să găsească soluții.

Autoritățile germane și-au propus ca până la finalul anului să construiască o a treia bandă la punctul de control de pe A8 la Walserberg.

Astfel în zona punctului de control va exista o a treia bandă, cu o lungime de 2 km, dintre care 400 de metri în partea germană. Costurile pentru această operațiune care va duce la fluentizarea trafciului este de 2 milioane de eruo.

De asemenea, a fost inițiat un studiu de fezabilitate care să găsească soluții și pentru punctul de control de pe A3, în zona Pocking, una dintre soluții fiind folosirea unei parcări aflate pe teritoriul Austriei pentru amenajarea unui punct suplimentar de control.

Follow #infotrucker