In Focus

Din martie, HGV Safety Permit devine obligatoriu, în zona Londra, pentru camioanele de peste 12 tone

De la 1 martie 2021, permisul de siguranță (HGV Safety Permit) devine obligatoriu, în zona Londra, pentru camioanele de peste 12 tone.

În cadrul programului se siguranță rutieră pentru protecția pietonilor și a cicliștilor, de la 1 martie 2021 camioanele de peste 12 tone vor putea circula în zona Londra (Greater London), doar dacă respectă anumite norme de siguranță în ceea ce privește vizibilitatea șoferului din cabină și alte dotări de siguranță ale mașinii.

Din martie, HGV Safety Permit devine obligatoriu, în zona Londra, pentru camioanele de peste 12 tone

Camioanele care nu corespund noilor criterii vor trebui echipate retrofit cu o serie de sisteme de asistență. În plus, toate vehiculele care circulă în zona Londra trebuie înregistrate pe o platformă online. Începând cu 1 martie 2021, cei care circulă în această zonă fără să aibă vehiculele înregistrate vor fi amendați.

Din cauza numărului mare de accidente în care au fost implicați cicliști și pietoni în zona Londra, începând cu data de 26 octombrie 2020 a început emiterea unor permise de siguranță (HGV Safety Permit) pentru toate vehiculele de peste 12 tone care vor să circule în această zonă.

Astfel, în funcție de anumiți factori, fiecare vehicul este notat cu stele de la 0 la 5 în acest permis de siguranță. Numărul de stele se acordă fiecărui vehicul în funcție de numărul de identificare și de echipările disponibile, ultima zi în care se mai poate face înregistrarea la Departamentul de Transport din Londra (Tfl) fiind de 28 februarie 2021.

Înregistrarea online se face accesând site-ul: Direct Vision Permit

Reprezentanții IRU spun că, majoritatea camioanelor vor primi calificativul de zero stele și că în aceste condiții nu vor mai putea intra în zona Londra de la 1 martie 2021.

Din martie, HGV Safety Permit devine obligatoriu, în zona Londra, pentru camioanele de peste 12 tone

Însă, există posibilitatea ca aceste vehicule să fie echipate ulterior cu sisteme de asistență la virarea la dreapta, semnale de avertizare sonoră, lipirea de autocolante de avertizare, etc. care să ajute la acordarea unui calificativ mai bun și care să le permită intrarea în Londra și zona metropolitană.

Din martie, HGV Safety Permit devine obligatoriu, în zona Londra, pentru camioanele de peste 12 tone

Departamentul de Transport din Londra (Tfl) oferă posibilitatea companiilor, care știu că vehiculul se încadrează la categoria 0 stele, opțiunea unei înregistrări simplicate care să includă numele proprietarului vehiculului, numărul de înmatriculare și o deeclarație pe proprie răspundere că își asumă certificarea cu zero stele.

Reprezentanții TfL au anunțat că vor lua în considerare o perioadă de 90 de zile în care nu vor aplica amenzi companiilor care au urmat pașii de înregistrare înainte de data de 1 martie 2021 și care pot dovedi asta.

Propietarii vehiculelor care completează formularul online după data de 1 martie 2021, nu vor avea această perioadă de grație de 90 de zile.

Acest permis de siguranță (HGV Safety Permit) este valabil în zona metropolitană Londra (Greater London), inclusiv pe anumite autostrăzi și aeroportul London Heathrow. Greater London este divizată administrativ în City of London și 32 de London Boroughs, dintre care douăsprezece formează Londra Interioară și douăzeci Londra Exterioară.

Conform Asociației britanice RHA amenzile pentru încălcarea acestor prevederi se pedepsește cu amendă de 550 de lire, cu o reducere de 50% dacă plata amenzi se face în termen de 14 zile.

De asemenea, operatorii de transport trebuie să țină cont că de la 1 martie 2021 au fost înăsprite și condițiile de intrare în zona LEZ (Low Emission Zone).

Aici vehiculele comerciale de peste 3,5 tone mai au acces doar dacă respectă norma de poluare Euro VI (NOx și PM). În caz contrar pentru a avea acces în zona LEZ trebuie plătită o taxă de acces în funcție de norma de poluare a vehiculului.

Din aceeași categorie...

Back to top button