In FocusȘtiri

Aplicarea Platon a fost confirmată de Vladimir Putin

În timpul unei conferințe de presă din 17 decembrie 2015, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vorbit despre protestul transportatorilor ruși împotriva noului tarif al taxei de drum și a confirmat că Platon va fi aplicată.

De mai bine de o lună, transportatorii rutieri din Rusia protestează împotriva Platon, noua taxa pentru vehiculele comerciale grele de peste 12 tone, care este impusă pe drumurile federale din Rusia începând din 15 noiembrie 2015. Protestele, începute local, au dus la o demonstrație amplă de camioane în jurul Moscovei pe data de 4 decembrie, ce a cauzat perturbări pe inelul principal de acces în capitala Rusiei. Potrivit Rosavtodor, agenția de drumuri rusă, introducerea Platon compensează prejudiciul cauzat drumurilor federale de vehiculele comerciale grele.

Protestul împotriva Platon a fost declanșat în principal de companiile de transport mici, care susțin că nu pot face față costuri suplimentare. În plus, în primele zile de aplicare a Platon, sistemului electronic de plăți a cauzat probleme, de exemplu, la încărcarea cu o sumă mai mare de bani pentru a putea transporta fără întrerupere.

Așa cum era de așteptat, presiunea și controlul autorităților ruse asupra mass-media a făcut ca protestul transportatorilor rutieri de mărfuri să treacă neobservat pentru o bună perioadă de timp, știrile, pozele și clipurile fiind interzise spre publicare. De altfel, Roman Starovojt, directorul general Rosavtodor, a declarat într-un interviu pentru portalul RBK că majoritatea transportatorilor acceptă fără discuție noua taxă, numărul celor care sunt nemulțumiți fiind de 1%.

VEZI ȘI: Transportatorii ruși îl provoacă pe Putin

Starovojt a subliniat că Guvernul nu intenționează să se modifice noua lege de taxare și că Platon a fost confirmată înclusiv de Putin, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit portalul Rusia Beyound, Vladimir Putin a spus că, acum toate companiile de transport plătesc utilizarea infrastructurii rutiere nu ca până acum, doar o parte. El a adăugat că nu poate rezolva problema transportului public în orașele mari fără construirea de noi drumuri.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button