Camioane

Supradoză de tehnologie și performanță suedeză

În cadrul ediției din acest an a IAA Hanovra, Volvo Trucks a lansat pe piață ediția limitată Volvo FH Performance Edition, un camion cu adevărat special.

Această ediție limitată spectaculoasă, disponibilă și în România, scoate în evidență toate punctele forte ale suedezilor. De altfel, Volvo descrie acest model special ca fiind combinația ideală între înalta performanță, confortul șoferului, siguranță și eficiența consumului de combustibil.

Supradoză de tehnologie și performanță suedeză

Ediția limitată Volvo FH Performance Edition vine cu cele mai bune materiale pe care Volvo Trucks le putea utiliza, împachetate într-un design exterior spectaculos. Din punct de vedere al sistemelor, de pe această ediție specială Volvo FH nu aveau cum să lipsească caracteristicile inovatoare ale suedezilor precum direcția dinamică Volvo, I-See, I-ParkCool și I-Shift Dual Clutch. În plus, camionul este pur și simplu împachetat în electronică de ultimă generație.

Volvo FH Performance Edition oferă performanță optimă cu fiecare detaliu. Inteligenta transmisie I-Shift Dual Clutch asigură un flux constant de putere, fără întreruperi de cuplu, care permite obținerea unei viteze medii ridicate, fără a crește consumul de combustibil.

Șasiul și sistemul de direcție dinamică (Volvo Dynamic Steering) oferă o stabilitate perfectă la viteze mari și un control deplin la viteze reduse. I-SEE acționează ca un pilot automat, care utilizează în mod optim rampele și pantele, pentru o economie de combustibil de până la 5%.

Memorează chiar şi topografia traseului parcurs și stochează informațiiile într-o bază de date online Volvo Trucks, pentru a putea să beneficiați de o eficiență maximă a consumului de combustibil atunci când parcurgeți porțiunea respectivă de drum.

Sistemul de iluminare este, la rândul său, optimizat. Grație farurilor cu bi-xenon şi a proiectoarelor pentru viraj, câmpul vizual este foarte bun, indiferent de cât de întunecos sau plin de curbe este drumul.

VEZI ȘI: Menținerea supraaccizei la carburanţi reprezentă o gravă eroare

Direcția dinamică Volvo face ca activitatea de conducere să fie una lipsită de efort. Sistemul oferă asistență la ajustarea direcției și compensează orice denivelare, pentru a putea conduce mai sigur și mai inteligent. La viteze mari, denivelările sunt anihilate și gropile – de-a dreptul înghițite. La viteze reduse, forța adițională de direcție, de 85%, vă permite să vă relaxați și să conduceți un camion complet încărcat cu un singur deget.

Cum spuneam, Volvo FH Performance Edition iese in evidenţă prin detaliile sale exclusiviste. Culoare Performance Blue de pe cabină cu liniile galbene ce definesc steagul Suediei, șasiul, rezervoarele, grila radiatorului și jantele negre lăcuite asigură un aspect exterior remarcabil.

Interiorul lui Volvo FH Performance Edition este unul exclusivist în perfectă armonie cu aspectul exterior remarcabil al cabinei. Pentru acesta, cei de la Volvo au fost alese cele mai bune materiale, astfel ca, șoferul să se simte foarte bine la volanul acestui camion.

Volvo FH Performance Edition: Supradoză de tehnologie și performanță suedeză

Volvo FH Performance Edition vine cu bord îmbrăcat în piele neagră, iar panourile ușilor sunt finisate prin intermediul unor cusături de culoare albastră. Covorașele și capitonajul tunelului motor sunt prevăzute cu margini albastre, la fel și scaunele. Aaa, că era să uităm! Volvo FH Performance Edition este disponibil numai cu o cabină XL.

În ceea ce privește “inima” lui Volvo FH Performance Edition, trebuie să știi că aceasta este un motor D13C cu șase cilindri în linie ce dezvoltă 540 CP și un cuplu maxim de 2.600 Nm între 1.050 –1.450 rpm. Acesta este prevăzut cu VEB+ de 375 kW. Motorul este cuplat la o cutie de viteze I-Shift Dual Clutch.

Așa cum am mai spus, nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, așa că, îți recomandăm să mergi la Volvo România și să-l vezi, eventual să-l testezi dacă este posibil. Și, încă ceva! Camionul nu se adresează flotelor mari, ci acelor transportatori care vor să fie speciali. Cu Volvo FH Performance Edition sigur vor fi!

Impresiile noastre despre Volvo FH Performance Edition, le veți putea citi într-un articol amplu în prima ediție printată a revistei infotrucker, la începutul lui 2017.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button