Autocar construit pe un șasiu Mercedes-Benz Atego

Autocar construit pe un șasiu Mercedes-Benz Atego
Carosierul grec Ermisbus a lansat modelul Tourer HD, un autocar de 9 metri lungime, cu motorul în față, bazat pe un șasiu Mercedes-Benz Atego.

Tourer HD este un midibus de lux de 12 tone, disponibil în versiuni de 35 sau 37 de scaune (+1+1). Lungimea totală este de 9.070 mm, lățimea de 2.400 mm, iar ampatamentul de 4.760 mm. Înălțimea totală este de 3.650 mm, iar cea internă de 2 metri. Competimentul pentru bagaje are 7,5 metri cubi.

Autocar construit pe un șasiu Mercedes-Benz Atego

Cum Ermisbus este partener autorizat pentru modificarea camioanelor și autobuzelor Mercedes-Benz, noul model a fost construit sub supervizarea Daimler. Compania, activă în Grecia de 51 de ani, va produce în exclusivitate modelul Tourer HD. Modelul a fost prezentat în premieră la Busworld 2019, iar acum a intrat în producția de serie.

VEZI ȘI: Pașaportul digital de vaccinare UE ar putea să nu fie gata până în vară

Cum acest autocar este produs pe un șasiu Atego, el a prelut și două dintre motorizările Euro VI D disponibile în gamă. Clienți pot alege dintre OM934 (4 cilindri, 5.132 cmc, 231 CP) și OM936 (6 cilindri, 7.698 cmc, 238 CP).

Transmisia standard este manuală, dar opțional poate fi comandată și o cutie PowerShift 3 cu 8 viteze. La capitolul sisteme de asistență notăm Cruise Control, Lane Assist, Active Brake Assist, cameră pentru mers cu spatele și senzori de ploaie și de lumină.

Scaunele folosite sunt de tipul Bucket-Softline, cu mecanism de glisare. Scaunele sunt echipate cu porturi USB individuale și măsuțe. Există și un plafon VIP, cu compartimente pentru bagajele de mână, iluminare LED și două ecrane LCD de 19 inchi. Pe piețele europene, Ermisbus Tourer HD poate fi servisat în centrele autorizate Mercedes-Benz.

Follow #infotrucker