Daimler, MAN, IVECO și DAF opresc producția din cauza crizei COVID-19

Daimler, MAN, IVECO sau DAF opresc producția din cauza crizei COVID-19
După Scania, producătorii de camioane europeni Daimler, MAN, IVECO și DAF au luat decizia a opri pentru o perioadă producția.

Fie că vorbim de Daimler, MAN, IVECO sau DAF, criza declanșată de epidemia de coronavirus afectează și producătorii de camioane care sunt nevoiți să închidă porțile fabricilor în perioada următoare.

Daimler, MAN, IVECO și DAF opresc producția din cauza crizei COVID-19

Extinderea cu o rapiditate fantastică la nivel european a epidemiei de coronavirus obligă și producătorii de camioane să ia măsuri pentru stoparea acestei pandemii.

Producătorul DAF a anunțat că va închide de joi, 19 martie, uzina din Eindhoven, Olanda, și de luni uzinele din Westerlo (Belgia) și Leyland (Marea Britanie).

Angajații care nu au treabă cu producția vor lucra de acasă, iar rețeaua de dealeri și service nu este afectată de această încidere. Service-ul asigurat de ITS International Truck Service este disponibil non-stop, iar aprovizionarea cu piese se face prin Paccar-Parts.

IVECO a închis deja uzinele din Italia din Brescia (unde se produce Eurocargo) și Suzzara (unde se produce Daily), dar și zina din Madrid, unde se produc S-Way și X-Way. Acestea vor rămâne închise până cel puțin la sfârșitul lunii martie.

IVECO se așteaptă la pierderi financiare din cauza crizei declanșată de virusul COVID-19, spunând chiar că există șanse mari ca unii dealeri să intre în insolvență dacă nu se va relua curând fluxul de producție și vânzare.

VEZI ȘI: Șoferii de camioane nemulțumiți de închiderea zonelor de odihnă și dușurilor din Franța

Cei de la MAN Truck & Bus vor avea un program scurt începând de luni, 23 martie, în uzinele din Germania. Pentru moment nu este prevăzută o închidere totală a fabricilor, dar producția va scădea simțitor. Conducerea MAN Truck & Bus negociază acum condițiile de muncă cu reprezentanții angajaților, dar și cu autoritățile locale și naționale.

În ceea ce privește dealerii și punctele de service, MAN va face tot posibilul să le păstreze active pe toată durata acestei crize.

Daimler, MAN, IVECO sau DAF opresc producția din cauza crizei COVID-19

Și cei de la Daimler au decis să închidă facilitățile de producție din Europa pentru următoarele două săptămâni, în prima fază. De această decizie sunt afectate fabricile unde se produc vehicule comerciale ușoare și grele, dar și mașinile. Oprirea producției se va face încă din această săptămână.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.