Bus

Primul autobuz Solaris alimentat cu hidrogen livrat la Bolzano

Solaris Bus & Coach a început livrarea de autobuze Urbino alimentate cu hidrogen la Bolzano. Ele se vor alătura în flota orașului celorlalte autobuze electrice ale producătorului polonez.

În mai 2019, operatorul SASA Bolzano a fost primul client Solaris care a semnat un contract pentru noul model electric cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen. Recent, primul autobuz din cele 12 contractate a fost livrat.

Primul autobuz Solaris alimentat cu hidrogen livrat la Bolzano

”Solaris Urbino 12 Hydrogen este un autobuz prietenos cu pasagerii, șoferii, ceilalți participanți la trafic și mediul. Vehiculul cu emisii zero reprezintă tehnologia viitorului, care asigură o calitate mai bună a vieții în orașe. Când alte orașe din Europa abia încep să se gândească la hidrogen, Bolzano pășește deja în viitor”, a declarat Alberto Fiore, Director General al Solaris Italia.

Autobuzele Solaris alimentate cu hidrogen reprezintă o nouă opțiune din portofoliul cu zero emisii al producătorului, pe lângă troleibuze și autobuze electrice cu baterii. Față de modelele BEV, cele FCEV se deosebesc prin generarea energiei electrice necesare propulsiei la bord.

VEZI ȘI: Cât de speciale sunt pernele de aer pentru autobuze electrice

Urbino 12 Hydrogen prezintă astfel toate avantajele unui autobuz electric, dar are și o autonomie foarte mare cu un singur plin de hidrogen. De asemenea, realimentarea durează foarte puțin. Singurele emisii ale autobuzului sunt cele de aburi de apă.

Solaris a început să primească tot mai multe comenzi pentru modelul său cu hidrogen. Astfel de comenzi au fost primite recent de la operatori din Germania, Austria, Olanda și Suedia.

Din aceeași categorie...

Back to top button