Șase camioane înmatriculate în România sechestrate în Belgia

Șase camioane înmatriculate în România sechestrate în Belgia

În cadrul unei acțiuni de combatere a dumpingului social, poliția federală belgiană a sechestrat mai multe camioane înmatriculate în România.

În sectorul transporturilor, companiile care utilizează șoferi est-europeni merg deseori sub prețul pieței, iar aceasta este o formă de concurență neloială pentru restul companiilor care respectă toate legile și reglementările.

La începutul lunii noiembrie, în cadrul unei acțiuni de combarere a utilizării ilegale a șoferilor străini, poliția federală belgiană a sechestrat șase camioane înmatriculate în România, ce aparțin unei companii subcontractate în Belgia pentru a efectua transport național.

VEZI ȘI: Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe toate axele în Suedia

Mai exact, pe 3 noiembrie, o echipă mixtă formată din Poliția Judiciară belgiană și Inspectoratul belgian al Muncii a controlat camioanele oprite în parcarea Vleteren, aflată de-a lungul drumului N8 între Woesten și Oostvleteren (Flandra de Vest).

La finalul verificărilor, agenții au sechestrat șase camioane înmatriculate în România, ce aparțin unei companii românești, subcontractată pentru a efectua transport național în Belgia cu șoferi angajați în România.

Compania, al cărui nume nu a fost făcut public, este acuzată de autoritățile belgiene de dumping social. Șoferii companiei au fost interogați de autorități mai multe ore, însă niciunul nu a fost reținut.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.