Șase camioane înmatriculate în România sechestrate în Belgia

Șase camioane înmatriculate în România sechestrate în Belgia
În cadrul unei acțiuni de combatere a dumpingului social, poliția federală belgiană a sechestrat mai multe camioane înmatriculate în România.

În sectorul transporturilor, companiile care utilizează șoferi est-europeni merg deseori sub prețul pieței, iar aceasta este o formă de concurență neloială pentru restul companiilor care respectă toate legile și reglementările.

Șase camioane înmatriculate în România sechestrate în Belgia

La începutul lunii noiembrie, în cadrul unei acțiuni de combarere a utilizării ilegale a șoferilor străini, poliția federală belgiană a sechestrat șase camioane înmatriculate în România, ce aparțin unei companii subcontractate în Belgia pentru a efectua transport național.

VEZI ȘI: Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe toate axele în Suedia

Mai exact, pe 3 noiembrie, o echipă mixtă formată din Poliția Judiciară belgiană și Inspectoratul belgian al Muncii a controlat camioanele oprite în parcarea Vleteren, aflată de-a lungul drumului N8 între Woesten și Oostvleteren (Flandra de Vest).

La finalul verificărilor, agenții au sechestrat șase camioane înmatriculate în România, ce aparțin unei companii românești, subcontractată pentru a efectua transport național în Belgia cu șoferi angajați în România.

Compania, al cărui nume nu a fost făcut public, este acuzată de autoritățile belgiene de dumping social. Șoferii companiei au fost interogați de autorități mai multe ore, însă niciunul nu a fost reținut.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.