Majoritatea camioanelor din Berlin vor avea sisteme de asistență la viraj până în 2022

Majoritatea camioanelor din Berlin vor avea sisteme de asistență la viraj până în 2022
Companiile de transport din Berlin vor să-și echipeze două treimi din camioane cu sisteme de asistență la viraj (senzori radar sau camere video), până la finalul anului.

Acesta este rezultatul unui sondaj organizat de Camera de Comerț și Industrie din Berlin (IHK Berlin) și asociația de transportatori Fuhrgewerbe-Innung Berlin Brandenburg. Peste 50 de companii, cu flote totalizând peste 700 de camioane, au luat parte la sondaj.

Majoritatea camioanelor din Berlin vor avea sisteme de asistență la viraj până în 2022

Mai mult de jumătate dintre companiile participante au deja pe camioanele lor sisteme de asistență la viraj. La începutul anului, 40% dintre camioanele de tonaj mediu și greu (peste 7,5 tone) dispuneau de astfel de sisteme.

Situația este și mai bună în segmentul camioanelor grele, cu peste jumătate dintre unități echipate cu sisteme de asistență la viraj. Până la finalul anului, ponderea acestora ar urma să crească la peste 66%.

VEZI ȘI: Sideguard Assist și MirrorCam ajută la evitarea accidentelor la efectuarea virajului la dreapta

Pentru echiparea ulterioară a camioanelor mai vechi se folosesc sisteme cu camere și monitoare sau bazate pe senzori radar, fiecare cu avertizare acustică și vizuală dacă este detectat pericolul unei coliziuni.

”Cu senzorii moderni, sistemul de asistență la viraj poate evita accidentele”, a declarat Andreas Peter, președinte al comitetului de trafic în cadrul IHK Berlin. ”Împreună cu Camera de Comerț și Industrie din Berlin, ne încurajăm membrii să utilizeze noul program de fonduri din Berlin pentru a-și echipa camioanele cu sisteme de asistență la viraj cât mai repede”, a spus și And Gerd Bretschneider, director general al Fuhrgewerbe Innung Berlin Brandenburg.

Follow #infotrucker