Vos Logistics și-a recuperat cele 89 de camioane sechestrate de autoritățile belgiene

VOS Logistics și-a recuperat cele 89 de camioane sechestrate de autoritățile belgiene
Compania Vos Logistics și-a recuperat cele 89 de camioane sechestrate în Belgia, după ce a plătit o garanție de jumătate de milion de euro și a girat cu o clădire din Pittem.

Pentru a-și recupera cele 89 de camioane sechestrate la început de martie de autoritățile belgiene, Vos Logistics a trebuit să plătească o garanție de 500.000 de euro, care poate fi colectată în avans în cazul unei condamnări.

Vos Logistics și-a recuperat cele 89 de camioane sechestrate de autoritățile belgiene

În plus, compania de transport olandeză a depus garanție imobiliară o clădire din Pittem (Belgia) ce-i aparține, acceptată de procurori până la finalizarea anchetei. Acest sechestru asigurator nu a perturbat activitatea companiei, care are în total un parc de 1.400 de camioane.

„Înțelegerea” dintre sistemul judiciar belgian și Vos Logistics are la bază o anchetă penală în care compania este acuza de dumping social și neplata contribuțiilor sociale din Belgia.

Potrivit anchetatorilor belgieni, compania de transport olandeză le-a oferit salarii mai mici șoferilor de camion din România și Polonia. În acest fel, aceasta ar fi evitat plata contribuțiilor sociale din Belgia, obținând în mod ilegal o poziție competitivă mai bună.

VEZI ȘI: Toyota și Hino vor dezvolta un camion cu hidrogen de 25 de tone

Potrivit procurorului șef, Danny Meirsschaut, depozitul este aproximativ egal cu valoarea celor 89 de camioane sechestrate. Nu este clar câți bani include această, inclusiv cu clădirea confiscată din Pittem. Însă, anterior, Meirsschaut a menționat că pentru fiecare camioan ar trebui să fie plătită suma de 25.000 de euro, ceea ce ar însemna că valoarea depozitului ar fi de 2.225.000 de euro.

Vă reamintim că, la începutul lunii martie, polițiști și inspectori sociali, alături de lucrători din cadrul Biroului Procurorului Federal din Belgia au efectuat verificări la Pittem și Zeebrugge, două locații deținute de compania Vos Logistics.

În cadrul acestei acțiuni, anchetatorii au chestionați 87 de șoferi de camion polonezi și români, dispunând sechestrarea a 89 de camioane ale companiei de transport.

Pe baza documentelor financiare confiscate, anchetatorii speră să obțină informații relevante cu privire la presupusele infracțiuni. Din cauza pandemiei COVID-19, investigația este întârziată, procurorul șef din Belgia declarând că acest tip de cazuri nu sunt o prioritate acum. De asemenea, acest a mai spus că nu poate spune o dată la care acest caz va fi trimis în instanță.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.