SportȘtiriTruck Racing

Goodyear rămâne partener oficial al European Truck Racing Championship

Goodyear a fost aleasă de Federația Internațională de Automobilism (FIA) ca partener exclusiv de anvelope pentru Campionatul European de Curse de Camioane FIA pentru următorii trei ani.

Parteneriatul extinde implicarea pe care Goodyear a avut-o până acum în această competiție pentru care produce și dezvoltă anvelope de camion încă din 2004. Pe baza performanței uluitoare și dovedite a anvelopelor sale de camion pentru curse, Goodyear a fost aleasă de FIA pentru a fi furnizor exclusiv de anvelope pentru Campionatul European de Curse de Camioane. Reînnoirea acestui parteneriat pentru următorii trei ani înseamnă că Goodyear este partener și pentru ETRA Promotion GmbH (ETRA) – noul promoter al acestei competiții.

ETRA are planuri ambițioase pentru a îmbunătăți și spori imaginea și percepția publicului asupra acestui campionat ca și pentru a crește numărul de participanți la start și media de expunere primită. Această nouă înțelegere făcută pentru Campionatul European de Camioane este o platformă pentru Goodyear pentru a demonstra lidership-ul său inovativ în materie de anvelope de camion, precum și pentru testarea noilor tehnologii pentru dezvoltarea anvelopelor de camion pe pista de curse în condițiile provocatoare și competitive de aici.

Goodyear rămâne partener oficial al European Truck Racing Championship
[pullquote align=”full” cite=”Benjamin Willot, Director Marketing Anvelope Comerciale la Goodyear Europa, Orientul Mijlociu și Africa” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Suntem încântați să fim aleși de FIA ca partener exclusiv de anvelope pentru cursele de camion pe care le organizează ETRA în următorii trei ani. În 2016, vom aniversa 12 ani de când suntem furnizori de anvelope special dezvoltate pentru cursele din Campionatul European de Curse de Camioane. Acest parteneriat ne permite să demonstrăm înaltul nivel de performanță al produselor noastre și de a testa noile tehnologii de care beneficiază în cele din urmă anvelopele noastre standard de camion. În plus, aceasta ne deschide noi oportunități pentru o și mai mare implicare în Campionatul European de Camioane și să dezvoltăm pe mai departe profilul mărcii noastre, al anvelopelor și serviciilor pe care le oferim.[/pullquote]

Pentru următorii trei ani, Goodyear va furniza anvelope special dezvoltate pentru cursele de camioane cu dimensiunea 315/70R22.5 pentru toate echipele înscrise în concurs. Aceste anvelope de camion de curse sunt construite folosind o carcasă similară cu cea a anvelopelor standard de la Goodyear. Pentru a spori performanța și în principal pentru a reduce riscul de supraîncălzire și de creștere a rigidității laterale, carcasa este modificată în privința câtorva aspecte, dar banda de rulare este cea care joacă un rol vital, atingând temperaturi foarte ridicate pe măsură ce camionul se luptă să obțină aderența optimă în cursă. Anvelopa de camion de cursă Goodyear prezintă un design special al benzii de rulare. Acestă bandă furnizează o aderență excelentă atât în condiții de pistă umedă cât și uscată. În combinație cu un design asimetric al umerilor și al canelurilor circumferențiale, compusul benzii de rulare al anvelopei de camion de curse de la Goodyear oferă o performanță consistentă pe toată durata anului pentru toți piloții și pe toate pistele din campionat.

VEZI ȘI: Iveco și De Rooy au câștigă Dakar cu anvelope Goodyear ORD

Toate anvelopele de camion de curse de la Goodyear sunt dotate cu sistem RFID (Radio Frequency Identity), ceea ce dă fiecărei anvelope o identitate unică care este folosită de către oficialii cursei de la FIA. Această tehnologie ‘chip in tire’, presupune plasarea unui microchip în anvelopă în timpul construcției acesteia. Chip-ul conține informații legate de anvelope, incluzând un cod unic de identificare ce permite reprezentanților FIA să monitorizeze fiecare anvelopă pentru a se asigura că toate echipele din cursă respectă aceleași reglementări privind numărul și utilizarea anvelopelor de curse.

Calendarul provizoriu al Campionatului European de Camioane FIA 2016:

  • 30 aprilie/1 mai – Red Bull Ring/Spielberg – Austria
  • 28/29 mai – Misano – Italia
  • 11/12 iunie – Nogaro – Franța
  • 2/3 iulie – Nürburgring – Germania
  • 27/28 august – Hungaroring – Ungaria
  • 3/4 septembrie – Most – Republica Cehă
  • 17/18 septembrie – Zolder – Belgia
  • 1/2 octombrie – Jarama – Spania
  • 8/9 octombrie – Le Mans – Franța

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button