Știri

Noi proteste ale soferilor profesionisti francezi

Cele cinci sindicatele implicate in litigiu de munca iscat de reinnoirea contractului colectiv de munca ce cuprinde o crestere salariala de 5% au mobilizat soferii profesionisti din Franta, in vederea inceperii unui nou val de proteste dupa ce acestea au fost incetate pe data de 9 februarie ca urmare a negocierilor dintre cele doua parti. Avand in vedere ca de atunci pana in prezent reprezentantii companiilor de transport franceze nu au mai dat niciun semn, incepand cu 15 martie 2015 soferii francezi sunt in greva.

Cele cinci sindicate (CFDT, CGT, FO, CFTC, CFE-CGC) ce reprezinta la nivel national peste 300.000 de membri, soferi profesionisti, au cerut redeschidere negocierilor pe cale pasnica si echitabila cu reprezentantii companiilor de transport. Totodata, ministrul transporturilor Alain Vidalies s-a intalnit cu sindicatele si reprezentantii companiilor de transport (FNTR, TLF si OTRE UNOSTRA) pentru a incerca medierea si evitarea blocajelor rutiere in urmatoarele zile.

Noi proteste ale soferilor profesionisti francezi

In cadrul acestor intalniri, Vidalies a confirmat disponibilitatea guvernului francez de a extinde aplicarea legii privind salariul minim, ce priveste direct soferii profesionisti straini care muncesc sau tranziteaza teritoriul francez, in conformitate cu un amendament votat la 14 februarie. Ambele parti au fost de acord cu acest aspect.

Din aceeași categorie...

Back to top button