Știri

Cazul Puisseguin: Un rezervor perforat în accident a cauzat focul

La cinci zile de la producerea celui mai grav accident rutier din ultimii 35 de ani din Franța, încep să apară noi informații despre modul cum acesta s-a întâmplat și ce anume a cauzat puternicul incediu care a cuprins ambele vehicule.

Față de ieri, anchetatorii cazului Puisseguinau făcut progrese în aflarea cauzelor directeale accidentului tragic dintre un camion de lemne și un autocar pe drumul secundar RD 17, în care 43 depersoane și-au pierdut viața și alte opt au fost rănite.

Conform publicației Sud Ouest, anchetatorii au stabilit că motorina scursă dintr-un rezervor desprins și perforat în timpul impactului a provocat incendiul care a cuprins ambele vehicule. O bară de metal de peste un metru lungime, de tipul celor utilizate pentru desfacerea roților, situată în interiorul cabinei camionului, a trecut prin partea din spate a cabinei, străpungând rezervorul suplimentar de motorina aflat sub presiune. Astfel, combustibilul sub presiune s-a comportat precum un aruncător de flăcări, acesta fiind aprins de o suprafață fierbinte, cel mai probabil provenită de la sistemului de evacuare, fapt ce a contribuit la răspândirea rapidă a focului.

Cazul Puisseguin: Un rezervor perforat în accident a cauzat focul

Informație în curs de actualizare…

Evoluția informațiilor despre cel mai grav accident rutier din ultimii 35 de ani din Franța:
Cel mai grav accident rutier din ultimii 35 de ani din Franța
Accident teribil între un camion și un autocar lângă Puisseguin
Au fost ridicate epavele vehiculelor din Puisseguin

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Credit foto: AFP Mehdi Fedouach

 

Din aceeași categorie...

Back to top button